torstai 8. kesäkuuta 2017

Kaikkea pientä

Onpas viime postauksesta kulunut aikaa jälleen.
Kiirettä on pitänyt viime aikoina, joten vaikka minejä on tullut tehtyä en ole ehtinyt tänne blogiin päivitellä.

Ostoksia on tullut kevään aikaan tehtyä melkoisen paljon. Kirpputoreilta on löytynyt kasa puisia huonekaluja odottamaan tuunausta. Osan käsittelyn olen jo aloittanutkin.

Lahdessa Sinellissä oli loppuunmyynti. Sieltä ostin ovisetin tikapuineen ja postilaatikoineen, kankaita, nukelle hiuksia, putkikudetta, nauhaa ja askartelu viivaimen. Maaliskuussa kävimme siskon kanssa Sea Lifessa, puodista löytyi kauniita liuskakiviä. Niistä ajattelin tehdä sohvapöydät tms. Myös kuvan akvaario/terraario on Sea Lifesta ostettu. 


Eläinten kodon tekeminen on unohtunut oikeastaan täysin. Hieman innostus nousi kun ystäväni antoi kirpputorilta löytämänsä hahmot lahjaksi. Näistä tulee toki uusia asukkaita kotoon. 

Dartin taloon olen lähinnä tehnyt suunnitelmia sen suhteen, että millaista tyyliä ja mitä huonekaluja haluaisin. Löysin laatikosta Gepetton kasattavan laatikoston ja askartelin sen kasaan sekä maalasin. Tämä tuli toistaiseksi Dartin talon ala-aulaan.


Olen myös innostunut ähräämään nukkeja. Harvoin tosin on tarpeeksi aikaa istua, että voisi kunnolla keskittyä ja saada massan muotoiltua kerralla. Miehistä tuli kummallisen mallisia ajatuskatkoksen myötä, pitkä kroppa ja lyhyet raajat.
En ole vielä varma ketä nämä uudet tyypit ovat, mutta olen kuullut huhua että kuvassa keskimmäisenä olisi Remppa Reiska ja oikealla Raksa Rane. Saa nähdä mihin projekteihin pojat alkavat kunhan ensin löytävät itselleen vaatetusta.


Pahinta päänvaivaa on kevään ajan tuottanut Edna. Neiti parka on edelleen koditon ja kovasti kaipailisi kattoa päänsä päälle. Kuten jo viime postauksessa esittelin, olen aloittanut rakentamaan taloa oppaanani Hanna Merosen kirja Tee itse nukketalo. Viimeiset kaksi viikkoa olen tuskaillut projektin kanssa. Sain viimein jonkinlaisen peruskehikon seiniä varten pystyyn. Ette usko kuinka monta rimaa halkaisin, kuinka useasti porasin/naulasin/liimasin sormiin, kiinnitin palkin vinoon, sahasin väärän mittaisen pätkän ja hukkasin työkalut. Kaksi kertaa koko kehikko lyhistyi täysin. 
Nyt uskoisin sen kuitenkin pysyvän pystyssä. 
Kehikon jälkeen olen ährännyt ja pähkäillyt avautuvia seiniä. Ei onnistu ei sitten millään. Levyä en ole saanut saranoitua kohdilleen, suurin ongelma on, että koska levy on niin ohut saranaa ei saa siihen kiinni. Se ongelma korjaantuu riman pätkällä joka kiinnitetään sekä levyyn että saranaan. Mutta silloin levy ei enää istu oikein kehikkoon ja rakoja jää. 
Luulen, että jokin päivä koen oivalluksen ja keksin miten toteutan järkevimmin aukeavat seinät. Nyt kuitenkin olen siirtänyt projektin hetkeksi sivuun. Hermot eivät vaan kestä. Mutta kyllä tästä vielä joku päivä talo tulee. Vaikka siihen menisi 20 vuottakin, niin talon aion tehdä.

Ednalla on kuitenkin hoppu. Siksipä päädyin ostamaan uuden talon. Löysin sen facebookin kautta.
 Pientä remppaahan tässä talossa toki on, mutta Edna vaikutti leppyvän jo tällaisestakin ratkaisusta. 
Ideoita pukkaa varsinkin sisäpintojen suhteen, joten eiköhän talossa ala tapahtua heti kun ehdin menoiltani istahtamaan minien pariin seuraavan kerran,Ei kommentteja:

Lähetä kommentti