lauantai 27. elokuuta 2016

Toivon talo

Kuten jo mainitsinkin aiemmin, minulla on uusi talo. Ja asukas sitä varten matkusti luokseni Forssan markkinoilta. Hän on Päivi Variksen tekemä ihana Toivopappa. 


Toivo on eläkeläinen, joka leskeksi jäätyään päätti aloittaa uuden luvun elämässään ja osti itselleen talon! Eikä mitään pientä mummon mökkiä vaan tilavan paritalon.
Talo on remontin tarpeessa, mutta se ei Toivoa haittaa. Hänellä kun ei ole kiirettä. 
Toivo haluaa uuden värin ulkoseiniin, joko maalia tai laudoitus. Ikkunoihin uudet pokat ja lasit täytyy hankkia. Ja tietysti tarvitaan ulko-ovet. Toivo on myös pyytänyt jonkinlaista kattoa taloon, jottei sinne eksyisi pölykoiria. Kentien plexistä läpinäkyvä katto, jotta Toivon taloon pääsee helposti kurkistamaan.
Toisen puolen seinään on myös tullut aikojen saatossa pieni vaurio. Sen korjaaminen ei kuitenkaan pitäisi olla kovinkaan ongelmallista. Toivo on jo päättänyt muuttaa talon ehjälle puolelle ja kunnostaa sen ensin.

Toivo esittelee ylpeänä taloaan ja Forssan markkinoilta hankittua hyllyä ja putkiradiota.


Toivo on suunnitellut myös erillisen wc:n rakentamista. Isoon huoneeseen tulee olohuone, vasemmalle makuuhuone ja oikealle keittiö ja eteinen. 

Tämä talo on suunnilleen 1:18-1:16 mittakaavaa.. Siksipä tämä tuskin kovin suurta vauhtia etenee, sillä mittakaava tuntuu hyvin vieraalta. Ehkäpä tästä tulee huonekalujen osalta enemmän sellainen projekti, että keräilen tänne markkinoilta huonekaluja enkä väkerrä itse. Pidän kuitenkin tästä talosta, joten eiköhän sekin paikkansa löydä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti