perjantai 12. elokuuta 2016

Kesäreissu Porvooseen

Viime tiistaina Fredrika päätti yllättää Dartin talon nuorimmat tytöt ja viedä Sonjan ja Myyn äiti-tytärmatkalle Porvooseen. Vava jäi kotiin mummon seuraksi, tästä tuli siis adoptiotyttärien ja äidin yhteinen pikku retki. Ennen lähtöä Fredrika vaihtoi vielä uuden kesäpaidankin päälle.

Matkaan lähdettiin iloisissa tunnelmissa jo aamu varhain. Porvoon vanhaan kaupunkiin saavuttiin hyvissä ajoin. Päivä päätettiin yhdessä tuumin aloittaa herkuttelulla ja kahvilla. Jalat veivät kahvila Teehelmeen, ihanaan ja tunnelmalliseen herkkuparatiisiin. Kakkuvitriinistä valikoitui pitkän harkinnan jälkeen pala suklaakakkua. 


Vatsat pullollaan ja suut makeana aloitettiin shoppailu kierros lukuisissa pienissä putiikeissa. Fredrika ihasteli sisustustavaroita ja käsitöitä, Myy ja Sonja intoilivat leluista, matkamuistoista ja upeista antiikkiesineistä. 


Eräässä sisustusliikkeessä oli melkoisen upea lehmä, tyttöjen oli pakko päästä poseeraamaan sen vieressä!


Välillä pidettiin taukoa Porvoonjoen rannalla.


Yksi päivän kohokohtia oli käynti Nukke ja Lelu museossa. Voi sitä ihastelun määrää! Sonja huomasi heti pienen vasikan näyttelyssä ja halusi ehdottomasti päästä sitä katsomaan. Myy ja Fredrika saivatkin juosta pikku Sonjan perässä ympäri museota.


Eri aikakausien taloihin kurkistelu oli Myystä erityisen hauskaa. Tässä Myy ja Fredrika poseeraavat yhdessä.

Lelumuseosta lähdettiin kohti Riimikkoa, sympaattista leluihin keskittynyttä putiikkia. Fredrika innostui tutkimaan tarjolla olevia taloja. Jokohan alkaa kartanon remontoiti kyllästyttää? Vaikka tämä kaunis maalaisromanttinen talo Fredrikaa miellyttikin, totesi hän, että kyllä meillä on jo hieno koti eikä muutolle ole tarvetta.

Lähes koko päivä reissussa meni. Illalla kotiin saapui hyvin väsynyt mutta matkaan tyytyväinen seurue.
Ja tottahan toki kotiin kannettiin myös ostoksia.


Fredrika valitsi Riimikosta olohuoneeseen tyylikkään luonnon valkoisen ruokailuryhmän. Kuulemma se sopii Dartin taloon täydellisesti, kunhan penkkien verhoilut uusitaan jollakin vaalealla kankaalla.
Ranskalaistyylisestä vaateliikkeestä löytyi ylähyllyltä pieni timmalingi koristeinen Eiffel-torni. Vaikkei Fredrika ole Ranskassa koskaan käynytkään, hän ihailee kovasti Pariisin muotia, nähtävyyksiä ja kahvilakulttuuria.
Pieni kello löytyi myös Riimikosta. Sille ei kotona ole käyttöä, ehkäpä se siis päätyy rakenteilla olevaan kahvilaan.
Erityisen löydön Fredrika teki antiikkiliikkeessä. Hän huomasi muiden tavaroiden seassa kauniin sinivalkoisen vadin. Se on posliinia ja pohjassa on kiinan tai japanin kielistä tekstiä.
Eräästä aittapuodista mukaan tarttui vielä ns. euron purkki, johon sai itse valikoida nappeja, nauhoja ja muuta ompelutarviketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti