tiistai 21. kesäkuuta 2016

Lahden miniatyyrimarkkinat 2016

Pari viikkoa sitten lauantaina Lahdessa järjestettiin miniatyyrimarkkinat. Sinne oli tietysti pakko päästä. 

Kokeilin vaihteeksi 'pöydän toisella puolella olemista', eli olin pari tuntia päivystämässä Nukkekotiyhdistyksen pöydässä. Se oli yllättävän mukavaa, tuli nähtyä ihan kasvokkain harrastajia ja mielenkiintoisia keskusteluja mahtui päivään monia. 

Rahat eivät säästyneet kuitenkaan, sillä päivystysvuoron jälkeen kiertelen pöydät läpi useampaan kertaan. Tein pääasiassa pikkuostoksia, ja ajattelin, etten kauheasti tuhlannut. Kotona tajusin, että melkoisestihan sitä loppujen lopuksi tuli shoppailtua. 
Tällaisia löytöjä tein:

Vihreä villatakki, tyyny ja matto ovat arpajaisvoittoja. Kiiltokuvat ovat todella pieniä, vain sormenpään kokoisia, niistä ajattelin tauluja, kirjojen kansia ja koristeita huonekaluihin.
Vavalle ostin muutaman heppalehden, Fredrikalle lukemiseksi ruotsinkielisiä lehtiä. Lautaset oli pakko valikoida mukaan pikkutavaroiden joukosta, niiden kuviot ovat vaan niin suloisia! Tekisi melkein mieli tehdä niille jokin hylly ja laittaa esille lastenhuoneeseen.
Pienet säilykepurnukat ovat niin taitavasti tehty, että tarttuivat mukaan. Keittiöön hankin myös kokkailuvälineitä, lastan ja puuhaarukan. Korut ja hajuvesipullot olivat kaikki samassa pussukassa, eiköhän Elsa-mummo halua ne itselleen.
Ihanan sinisen neuletakin tekijän nimen unohdin (vaikka kuinka yritän painaa mieleen!). Takki on todella hienosti tehty, napitus toimii. Tämä nähdään varmasti pian jonkin nukkeasukkaan yllä.

Pikkuesineiden lisäksi ostin myös minien tekemistä varten pinsetit, joissa on todella pienet kärjet.
Ostoskassiin sujahti myös taloa varten muutamia lattiapapereita, täytyy lähipäivinä mallailla taloon niitä.

Hauskat markkinat, toivottavasti ensi vuonna uudelleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti