maanantai 25. tammikuuta 2016

Iltojen näpertelyjä, laukkuja

Useempana iltana on inspiraatio iskenyt ja kaikenlaista pientä miniä tullut näperreltyä.

Jostain syystä innostuin tekemään laukkuja.


Tällaisia tuotoksia syntyi: matkalaukku, meikkipussi ja kangaskassi.


Matkalaukun suunnitteluun käytin paljon aikaa.. Selasin varmaan satoja kuvia googlesta ja pinterestista, tähän on siis tullut vaikutteita useimmilta sivuilta. Kaavat piirtelin pahville, leikkasin, liimasin ja päällystin kankaalla, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Koristeeksi lisäsin ketjuun avaimen, joka harmillisesti on hiukan iso. Muutenkin laukusta tuli aika massiivinen, mutta tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen yritys. Liimasta jäi ikäviä tahroja myös, se vähän harmittaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa jossain vaiheessa harjoituksia.


Kangaskassi syntyi pitkälti omassa päässä. Siihen leikkasin pahvista pohjan, jonka päällystin ensin kankaalla. Sitten liimasin suikaleet pohjaan ja ompelin ne yhteen. Käänsin yläreunan ja ompelin sen ja lopuksi vielä olkahihnat. Tähän olen todella tyytyväinen, mielestäni siitä tuli ihan nätti ja aika hyvän kokoinenkin. 

Meikkipussi oli vähän sellainen kokeilu, eikä siitä kovin siistiä tullut. Tämä on tehty vaan taittamalla kangaspala kahtia ja ompelemalla sivut kiinni. Kylkeen ompelin taskun. Pussi ei aukea ollenkaan, mutta yritin keksiä siihen jotakin vetoketjun näköistä. Metallin palasta ja suikaleesta heijastinnauhaa koitin vetoketjua tehdä. Ei se nyt pahalta näytä, mutta jatkossa täytyy kehitellä jotain paremman näköistä. Lopuksi vielä virkkasin ompelulangasta käsilenkin.


Laukkujen lisäksi neuloin vielä pikkuisen neulotyön alun. Tämän tein ompelulangasta 1mm puikoilla.. Neuloksesta tuli kyllä liian harvaa, liian suuret puikot ja liian ohut lanka.. Siirsin neuloksen nuppineuloille ja rullasin ompelulankaa lankakeräksi. Tuon kerän tekeminen oli kyllä hurjan vaikeaa! Koko ajan kerä purkautui ja oli liian pieni sormilleni.. Välillä lisäsinkin liimaa jotta pysyisi paremmin kasassa.. Ja ihan söpöhän siitä tulikin lopulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti