keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Petivaatetalkoot!

Kaivoin tänään esille sänkyjä sekä eläintenkodosta että Dartin talosta. Olen jo pitkään suunnitellut pitäväni tehokkaan vuodevaatetuokion, sillä Fredrikan sängystä puuttui lakanat, eläintenkodosta kaikki petivaatteet ja Myyn uusi sänkykin kaipaili peittoa ja tyynyä.

Aloitin tekemällä pussilakanat Fredrikan sänkyyn. Peitteen ja tyynyn olin tehnyt jo aiemmin. Pussilakanat yritin tehdä mahdollisimman aitoon tyyliin. Nämä ovat siis pois otettavat, peiton alareunassa on aukko. Tyynyliinan yksi sivu on auki ja reuna taitetaan 'tyynyn sisään'. Kankaaksi valikoitui nyt melko neutraalin värinen kuosi. Tarkoitus on joskus, jos innostuu, tehdä lisää pussilakanoita ja vaihdella niitä. Nämä ompelin ihan ompelukoneella, pussilakanan aukon reunan käänsin ja liimasin. 

Samalla menetelmällä valmistui myös Myyn sängyn lakanat. Ensin kuitenkin tein hänelle petivaatteet, tyynyn ja täkin. Täkistä tuli melko muhkea, mutta kyllähän sitä talvella on hyvä olla paksu peitto. Lakanan kanssa näyttää ihan kivalta. Olen erityisen tyytyväinen näihin Myyn sänkyvaatteisiin, kuosi on mielestäni nätti ja peitto näyttää kutsuvan pehmoiselle (ilmeisesti myös talon kissat ovat sitä mieltä).


Vavan valmissänkyssä jo jonkinlaiset peittot ja tyynyt onkin, ja ne varmaan toistaiseksi riittävät. Vavan sänky menee kuitenkin jossakin vaiheessa vaihtoon. Mummolla ei ole vielä omaa sänkyä ollenkaan.. Täytyy yrittää korjata tilanne mitä pikimmin!

Dartin talonväen sänkyjen jälkeen siirryin eläinkotoon. Sitä on tullut aina silloin tällöin tehtyä vähän eteenpäin. Harmillisesti on vaan jäänyt tekemiset päivittelemättä tänne blogiin.. Ehkä ne tulevat pikkuhiljaa esille uusien juttujen myötä. Ja pitäisihän eläinkodon asukkaatkin esitellä täällä..
Nyt kuitenkin niihin sänkyihin;
Löysin pikkuiselle kanivauvalle (joka lähti mukaan Suuresta Snadista) kirppikseltä täydellisen kokoisen kehdon (0,40€!). Se on jonkinlaista posliinia ja melko painava. Lisäsin sinne vain peitteen pikku pupulle.

Lapsia eläintenkodossa riittää paljon, kaikki Karhuherra Keijon adoptoimia. Tilan säästämiseksi olen hankkinut Forssan markkinoilta Gepetton kerrossängyn. Olen sen jo aika päiviä sitten laittanut kasaan ja värjännyt puupetsillä tummaksi. Tämä oli ensimmäinen kokeilu Gepetton tuotteista ja tykkäsin kyllä kovasti! Todella näppärää ja nopeaa, osat sopivat hyvin yhteen ja melko helppo kiinnittää. Tänään tosiaan tein kerrossänkyyn patjat päällystämällä pahvinpalat kankaalla, tyynyt syntyivät liimaamalla kangasta vanun päälle ja peitot tein kaksinkertaisella trikoopalalla. Näihin en ommellut laiskuuttani mitään, kaikki on pistetty kasaan perus Erikeeperillä.


Eläintenkodon aikuisille on tehty sänkyjen rungot valmiiksi, mutta tänään ei enää innostus riittänyt tehdä niihin petivaatteita. Itseasiassa olen vähän hukassa, kuinka saisin niihin edes järkevästi suunniteltua patjat. Niihin täytyy palata siis jokin toinen päivä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti