lauantai 14. marraskuuta 2015

Kädentaitomessut Tampere 2015

Tänään käväisin Tampereella kädentaitomessuilla. Elsie ja Myy olivat jo aikaisin aamusta lähtövalmiina Dartin talon keittiössä.


En oikein tiennyt mitä kyseiseltä tapahtumalta odottaa, muuta kuin että väkeä on paljon. Ja niinhän sitä olikin. Varsinkin parkkipaikoilla ja aulassa oli ahdasta, ja tällaiselta normaalisti ihmisvilinää välttävältä tuntui happi välillä loppuvan. Kyllä siellä loppujen lopuksi katselemaan pystyi, kunhan hieman malttoi odottaa vuoroaan ja suuntasi sellaisille kojuille joissa näytti sillä hetkellä tyhjemmältä.

Nukkekotiin liittyvää tavaraa ei suoranaisesti ollut kovinkaan paljoa. Muutamissa pöydissä ihan huonekalujakin ja pikkuesineitä, mutta nukkisharrastajalle näillä messuilla tarjolla on ennenkaikkea materiaalia. Kankaita, lankoja, korunosia ja helmiä oli aivan loputon määrä! 

Sinellin askartelupöydässä kävin tekemässä turkoosin joulukellon. Se oli ihan hauskaa ja hyvä paussi shoppailuun. Taidanpa hommata käytössä olleita materiaaleja kotiinkin jossain vaiheessa.. Askartelutarvikkeiden, korujen , designin ja käsitöiden lisäksi oli keräily- ja antiikkitavaraa. Myös jonkin verran ruokapuolta, kaikenlaisia herkkuja esillä ja maistettavina. Kotimatkalle ostin ihania toffeita ja iltapalalle juustoa. 

Ostoksia tietysti tein.
Melkoinen kasa taas tavaraa kulkeutui kotiin..

Keräilymessujen hallissa yhdellä pöydällä oli muutama vanha nukke.. Tämä pieni, käsittääkseni ari-nukke vain yhtäkkiä valikoitui käsiini. Se vaikutti vähän ressukalta ja siksi siihen ihastuin. Hieman on tyttöparka kärsinyt, nenästä on joku haukannut palasen pois, vähän on naarmua ja kulumaa siellä täällä, vaatteetkin repsottaa. Eiköhän hänet pienellä ehostuksella saada kuntoon.. Minne tyttö päätyy, sitä en vielä osaa sanoa. Jospa Dartin perhe hänet adoptoisi? Miten ihmeessä oikein päädyn aina hankkimaan lisää nukkeja? Mitäs jos vinksahdan vielä keräilemään näitä Ari-lapsosia?
Lapselle ostin myös sängyn, Gepettolta tietenkin.

Maria Malmströmin upeita nukkisjuttuja kävin ihastelemassa useaan otteeseen. En minä sitten lopulta mitään isompaa saanut häneltä ostettua, vain fimoa ja pikkuisen tyynyn. Valinnan vaikeus taisi iskeä!
Helmikuumeelta ostin 'mosaiikki'- ja kukkahelmiä, työkalun ja munakoisomuotin. Odotan kovasti, että pääsen sitä testaamaan.

Nämä pienet ihanaiset korunosat ovat Figulus-nimisen liikkeen messukojulta. Kukkasista ajattelin tuikku/kynttiläalustoja nukkekotiin. Tötteröistä tulee suppiloita, levystä tarjotin ja 'putkista' vesikalusteisiin putkistot.

Näiden ostopaikkoja en valitettavasti enää muista. Kellotauluihin on tarkoitus tehä kehykset. Lasiset "napit" (ei mitään tietoa miksi näitä pitäisi kutsua), menevät tauluiksi ja kukkaset joskus johonkin puutarhajuttuun. Lasisista palloista saa kannet irti, otan ne pois. Toisesta yritän tehdä kalamaljaa, kultakalalle. Siihen täytyy vaan laittaa jokin alusta, sillä pallo on niin pyöreä ettei pysy oikein päin pystyssä. Toisen pallon ostin ihan vaan varalle, jos menee eka yritys pieleen..
Näiden lisäksi hankin vielä Heydan lumihiutale-kuvioleikkurin.

Kaikenkaikkiaan reissu oli pienistä auto-ongelmista ja väenpaljoudesta huolimatta onnistunut ja ihan mukava. 
Nämä messut eivät kuitenkaan ehkä ole sen mun juttu. Todennäköisesti jätän siis ensi vuonna väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti