torstai 22. lokakuuta 2015

Dartin tarina

Huomasin tosiaan, etten ole tänne blogiin kertonut ollenkaan talon ja sen asukkaiden tarinaa. Tarina, joskin minun taloni ja hahmojeni kohdalla on pääasiassa mielikuvituksen tuotetta (joitain vivahteita omasta suvustani löytyy nimissä ja tapahtumissa), on suuri osa tätä nukkekotoilua ja nukkekotiprojektia. Se rakentuu projektin edetessä.
Saanen siis esitellä;

Dartin perhe
Taustalla äiti Fredrika, tuolilla istuu Elsie-mummo ja hänen vieressään on teinityttö Vava.
Kuvassa myös perheen kissat vasemmalta oikealle: Papu, Pörrö, Panda (Elsien sylissä), Paukku, Topi ja Tuure.

Fredrika Dart
Fredrika on päällepäin melko hiljainen mutta silti hyvin itsevarma nainen. Hän rakastaa eläimiä, lapsia ja luontoa. Luonteeltaan Fredrika on ahkera ja onkin jatkuvasti touhuamassa jotakin. Siisteys ja hyvät tavat sekä rehellisyys ovat hänelle tärkeitä.

Elsie Dart
Elsietä tomerampaa ihmistä saa hakea. Tämä teräsmummeli tietää mitä haluaa eikä pelkää tehdä sitä selväksi. Huolimatta vahvoista mielipiteistään Elsie on kuitenkin mukavan rento ja rempseä ja ikäisekseen nuorekas. Hän rakastaa vaatteita ja koruja sekä kaikkea kimaltavaa ja vaaleanpunaista. Ulkonäöstään Elsie onkin varsin tarkka. Kaikenkaikkiaan Elsietä voisi kuvata arvonsa tuntevaksi rouvaksi.

Vava Dart
Vava on Fredrikan teini-ikäinen tytär. Äidiltään hän on perinyt hiljaisen luonteen ja on muutenkin hyvin kiltti ja rauhallinen. Vava rakastaa suunnattomasti kissoja ja viihtyykin mielummin maukujen seurassa tai yksin. Hän on kiinnostunut taiteesta ja kirjallisuudesta.

Dartin perheen historia:
Fredrika avioitui nuorena saksalaisen liikemiehen Hugo Dartin kanssa. Pian häiden jälkeen parille syntyi tytär, Vava. Perhe asui ensimmäiset vuodet pienessä vuokra-asunnossa vaatimatonta elämää. Hugo työskenteli ahkerasti ja teki paljon liikematkoja. Fredrika ja Vava olivatkin paljon keskenään, Hugoa näkyi kotona harvoin. Fredrika hoiti ahkerasti kotia, huolehti tyttärestään ja lisäksi työskenteli siivoojana. Hugon yritteliäisyys kannatti ja perhe alkoi vaurastua merkittävästi. Hugo sijoitti varoja osakkeisiin ja kiinteistöihin. Pian Dartin perheellä oli jo varaa ostaa oma talo.

 Kuusi vuotta Hugon ja Fredrikan avioitumisen jälkeen eräänä syyskuun iltana perheen elämä kuitenkin muuttui. Fredrikalle ilmoitettiin, että hänen miehensä Hugo Dart oli menehtynyt liikematkallaan äkillisen sairaskohtauksen seurauksena.
Fredrikan ja Vavan tueksi muutti väliaikaisesti tuolloin Hugon äiti Elsie Dart.
Elsiestä, Fredrikasta ja Vavasta tuli pian hyvin läheisiä.
Fredrika ja Vava muuttivat lopulta pienempään taloon, joka nimettiin Fredrikan taloksi. Siellä he asuivat parin kissan kanssa noin vuoden. Fredrikaa vaivasi silti edelleen väsymys ja suunnaton suru eikä hän viihtynyt talossa.

Pitkän surutyön jälkeen Fredrikasta alkoi tuntua, että tarvitaan kunnollinen uusi alku. Hän ja Vava myös ikävöivät kovasti Elsietä. Lopulta syntyi päätös muuttaa yhdessä uuteen kotiin. Kiitos Hugon liiketoimien, Fredrikalla oli mahdollisuus etsiä juuri sellainen talo kuin mitä halusi. Pienen omakotitalon sijaan hän tahtoi suuren ja kauniin kiinteistön, josta voisi tehdä omannäköisensä. Pitkän etsinnän jälkeen Fredrika teki lopulta kaupat keltaisesta maalaiskartanosta. Hyvästä peruskunnosta huolimatta kartanon sisätilat olivat totaallisen pintaremontin tarpeessa. Siitä huolimatta tähän taloon ihastuivat myös Elsie ja Vava. Sille päätettiin antaa nimeksi Dartin Talo.

Vaikka perhe asuukin melkoisen remontin ja lainahuonekalujen keskellä, on elämä silti mukavaa. Talossa vallitsee hyvä tunnelma ja Fredrika puhkuu uutta intoa. Uuden talon hankkimisen myötä perhe on myös kasvanut. Vavan kissarakkaudesta lähti nimittäin äidin ja tyttären yhteinen prjekti; hylättyjen kissojen adoptointi. Kissoja isoon taloon mahtuu hyvin ja niitä onkin perheellä jo kuusi.

Dartin Talo
Dartin talo on Dartin perheen koti. Se on keltainen kartano, jossa on kolme kerrosta ja vintti. Alimmassa kerroksessa on eteinen, keittö ja olohuone. Toisen kerroksen aulasta on ovi pienelle parvekkeelle. Lisäksi toisessa kerroksessa on Fredrikan makuuhuone ja työhuone. Kolmannesta kerroksesta löytyy kylpyhuone ja Vavan huone. Vintti on Elsie-mummon valtakuntaa, sinne on tarkoitus rakentaa pieni kylpyhuone makuu- ja olohuoneen lisäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti