sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Projektit- mitä on meneillään

Tää blogi on taas aivan jäänyt. Minirintamalla ei ole mitään kovin suuria tapahatunut, pari uutta projektia olen ottanut mietintään, joskin ne ovat vasta alkutekijöissään.

Talo
Nukkekotini (mittakaava 1:12), joka on ensimmäinen projektini. Tämä olen ostanut Riimikosta. Olen saanut taloon tapetit ja lattiat. Seuraavaksi pitäisi alkaa tekemään huonekaluja ja ruveta sisustamaan. Talo on edennyt todella hitaasti jatkuvan innostuksen puutteen vuoksi. Tästä tuleekin luultavasti ikuisuus projekti.
Talossa (remontin keskellä) asuvat Fredrika ja hänen teini-ikäinen tyttärensä Vava sekä kissat Papu, Panda ja Paukku.
Juuri nyt tämän tekemiseen on innostus totaallisesti kadonnut. Talo ei ole sellainen kuin haluaisin, se ei ole unelmieni nukkekoti. Ulkopuolelta se on minusta ruma, lisäksi rikki ( ullakon ikkunan pieli palasina, ovet eivät ole samalla korkeudella eivätkä pysy kiinni). Ehkäpä täytyy antaa ajan kulua.

Pienten eläinten koto
Innostuin taannoin kovasti pienistä nukkapintaisista eläimistä (Sylvanian famielies, pikkaraiset ym.). Päätinkin sitten hankkia niitä muutaman.
Uudelle talolle minulla ei ole tilaa, siksipä syntyi ajatus tehdä tällä sekalaiselle eläinjoukolle koti pienen kaapin sisään. Juuri passeli kaappi löytyi torista. Kaappi oli maalattu valkoiseksi, mutta koska kämppäni sisustus on pääasiassa tumma päätin yrittää poistaa valkoisen maalin, jotta saisin alkuperäisen ruskean esiin. Muutama ilta menikin maaleja poistellessa. Ihan kaikki ei lähtenyt pois, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.
Kaapin sisäseinät ja lattiat päällystin kuviopaperilla ja lisäksi tein sinne toisen kerroksen "kahteen osaan". Yläkertaan isolle puolelle tulee yhteinen makuuhuone, täytyy siis alkaa väsäämään pieniä sänkyjä. Pienemmälle puolelle tulee aasin oma huone, sinne olenkin jo ehtinyt kiinnittää peilin. Alakertaan pitäisi rakennella jonkinlainen keittiö.
Eläinten kotiin on tarkotus ujuttaa paljon erilaisista materiaaleista tehtyjä kukkia, perhosia, liskoja ja muita öttiäisiä.
Tässä projektissa en panosta niinkään "aidonnäköisyyteen" ja mittakaavaan.
Olen alkanut vähän rakennella tarinaa hahmojen ympärille, mutta siitä sitten lisää kunhan tarkemmin muotoutuu.
Tämän projektin kanssa minua kovasti ärsyttää se, että olen hukannut yhden eläimistä. Se on kuvassa näkyvän nallen "veli", muuten täysin samanlainen mutta tummempi. Pahoin pelkään sen menneen vahingossa roskikseen koska sitä ei löydy mistään.

Tuulian huone (roombox)
Löysin kivan kokoisen laatikon ja hetken mielijohteesta tapetoin sen ja laitoin lattian. Ajattelin tehdä tästä jotain Tuulialle, vuosi sitten ostamalleni valmisnukelle. En ole vielä oikein osannut päättää mitä tekisin.. Tapeteista ja lattiasta tulee jotenkin mieleen koti, ehkäpä maakuhuone. Toisaalta houkuttaisi kovasti tehdä kauppa tai ehkäpä ompelimo, sillä kotiaiheinen projekti minulla kuitenkin on jo meneillään. Katsotaan nyt mihin suuntaan tämä lähtee muotoutumaan.

Vauvan huone (roombox)
En suunnitellut aloittavani mitään tällaista, sillä kaikki aiemmatkin projektit ovat vasta alussa. Silmiini sattui Etolassa pilkullinen pieni salkku, alennuksessa vain 3 euroa. Inspiraatio iski heti ja pakkohan se oli sitten ostaa. Kotona päällystin heti salkun sisuksen punavalkoisella kankaalla, joka näyttää lähes samalta kuin laukun ulkopuoli. Sitten vasta ryhdyin miettimään, mitä itseasiassa aion sinne tehdä.
Laatikoita kaivellessa vastaan tuli joskus messuilta ostettu pinnasänky ja vauva. Lasten huonetta tekemään siis! Pinnasänky oli alunperin ruskea vaaleanpunaisella pehmusteella. Maalasin sen valkoiseksi ja päällystin patjan väriteemaan sopivalla kankaalla.
Lisäksi olen kaavaillut sängyn viereen jonkinlaista lipastoa pahvista. Huoneeseen tulee  myös ikkuna, joitain leluja ja matto.

Tällä hetkellä eniten innostusta on tehdä tuota vauvan huonetta.

Lisäsin blogiin uuden sivun, josta nämä samaiset asiat löytyvät kätevästi, vaikka tämä postaus ajan myötä hukkuisikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti