lauantai 27. syyskuuta 2014

Ostoksia ja tapetointia

Huhhuh yo-kirjoituksista on selvitty ja nyt on vihdoin luvan kanssa aikaa keskittyä nukkekotoiluun! Mulla onkin hurjasti ideoita, jotka haluan toteuttaa. 

Tässä on taas kertynyt kaikenlaisia pikkuostoksia.. Käydään ne ensin läpi.
Löysin vähän aikaa sitten kirpputorilta pussin täynnä sekalaista pikkuroinaa. Hintaa ei pussilla ollut paljoa, vain 20 senttiä. Pakkohan se oli ostaa, sillä huomasin pussista löytyvän kaikenlaista nukkekotiin sopivaa tavaraa: lehtiä, nahkanauhaa, possu ja päiväpeite.

Sain kaverilta synttärilahjaksi lahjakortin Sinelliin. Sieltä ostin leimasimen, jossa on maailmankartta. Sitä ajattelin tauluksi seinälle. Löysin myös "kukkasia" jotka vaikuttaisivat käyvän matoiksi. Lisäksi ostin muutaman Fimo-massan.

Siskolta sain synttärilahjaksi nukkekotiin muutamia kalusteita. Harmi, että ne ovat tummia, sillä olohuoneen/(ja muutenkin talon, ullakkoa lukuunottamatta) värimaailma on valkoinen/vaalea. Täytyy miettiä maalaanko kalusteet uudelleen, sijoitanko ne ullakolle vai keksinkö aivan jotakin muuta. Tykkään noista kuitenkin melkoisesti. Kaappien ovet ja laatikotkin aukeavat.

Sellassia uusia juttuja.

Nyt ensimmäinen tavoite on saada nukkekotiin joka huoneeseen tapetit ja lattiat. Sain tänään projektia jo vähän eteenpäin. Tapetoin ullakon pienen huoneen ja kiinnitin lattian. Tapettina käytin skräppipaperia. Sen ikävä puoli on vaan, että arkit on niin pieniä, että yhdelle seinälle saattaa tulla useempikin sauma. Ja vaikka kuinka leikkaan ja sommittelen palat niin että kuvio jatkuu siististi, ei ne palat liimatessa tahdokkaan mennä kohdikkain. Ihan ok tuo nyt kuitenkin onnistui. (Lattiaan jäi väliseinän liu'uttamisesta ruma liima jälki, vaikka kyllähän se sitten peittyy, kun laitan lopun lattian yläkertaan).

Kylpyhuoneen lattia on mulla iltojen projektina elokuvia kattellessa.. Se meni totaallisen pieleen. Pitää rapsuttaa kuivunut laasti irti jokaisesta mosaiikkilaatasta irti erikseen. Hidasta ja melkosen ärsyttävääkin, mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee.. 

Pientä edistystä on siis tapahtunut.
Oon paljon lueskellut nukkekotiyhdistyksen lehtiä ja selaillut nukkeblogeja. Mahdottoman paljon löytyy ihania ohjeita ja vinkkejä. Joku päivä täytyy kaivaa massat laatikoista esille ja yrittää jotakin muotoilla.

1 kommentti:

  1. Ihania kalusteita! Olen kade xD. No ei oikeesti... Moikka! <3

    VastaaPoista