lauantai 23. elokuuta 2014

Kurkistus taloon ja tuunattu jääkaappi

Tänään Fredrika ja Vava pääsivät vihdoin kurkistamaan tulevaan kotiinsa. 

Ulko-ovesta astutaan suoraan olohuoneeseen.
Olohuoneessa ei ole vielä tapetteja eikä lattioita, ainoastaan pohjamaalaus on tehty. Fredrika ei ole vielä osannut päättää millaiset tapetit olohuoneeseen haluaa, mutta värisävyt tulevat olemaan valkoinen, harmaa ja/tai sininen. Portaikon alle on tarkoitus rakentaa pieni siivouskomero. Portaikko kaipaa vielä toisen maalikerroksen tai jotakin muuta piristystä, ehkä pieniä kuvioita.

Olohuoneen vieressä on keittiö. Tällä hetkellä talon ainoa huone, jossa on saatu pinnaremontti tehtyä. (Joskin remonttimiehet ovat näköjään hosuneet puolipaneelin kanssa). Kalusteita keittiössä ei sen sijaan ole paljoakaan, vain tiskipöytä (ja jääkaappi).


Toisessa kerroksessa on makuuhuone. Sieltäkin puuttuvat tapetit ja lattiat. Myös tämän huoneen värit tulevat olemaan valkoinen, harmaa ja sininen. Perheen kissat löysivät heti mieleisen paikan, pehmoisen sängyn. Pussilakana ja tyynyliinat täytyy Fredrikan hankkia ensi tilassa. Myös päiväpeitto tulisi varmasti tarpeeseen. Portaiden alle voisi rakentaa vaatekaapin tai sijoittaa pelkän vaaterekin. Seinustalla oleva ovi (aukeaa sisäänpäin), on tarkoitus muuttaa pienemmäksi ikkunaksi, laidoittamalla sen alaosa.


Makuuhuoneesta kuljetaan kylpyhuoneeseen. Se on jo tapetoitu, mutta lattia on vielä tekemättä. Lattia laatoitetaan tummilla ja vaaleilla mosaiikkilaatoilla. Kylpyhuonekalusteita metsästetään netistä jo kovasti, mutta Fredrikan vaatimuksia vastaavaa kylpyammetta ja vessan pönttöä on vaikea löytää. Valmiina on jo käsienpesuallas-kaapisto. Sitä on tarkoitus hieman koroittaa jaloilla, jotta Fredrika pystyy ihailemaan itseään peilistä myös korkokengät jalassa kumartumatta. Kylpyhuoneessa on myös valkoinen hyllykkö, joka tulee varmasti jossain vaiheessa täyttymään erilaisista pulloista ja purnukoista.


Ullakkokerroksessa ei ole tehty vielä mitään, lukuunottamatta portaikoin kaiteen valkoiseksi maalaamista. Ullakko tulee eroamaan hieman muiden huoneiden värimaailmasta.. Väreinä tulevat olemaan Vavan lempiväri vaaleanpunainen ja erilaiset beessin sekä ruskean sävyt. Valkoinen kaide on tarkoitus maalata muun väriseksi. Tästä puolesta on tarkoitus tulla Vavan oma huone.


Toiselle puolelle ullakkoa tulee hieman pienempi huone. Toistaiseksi siihen on suunniteltu työhuonetta, muutamia huonekaluja onkin jo valmiina. Nyt huone kaipaisi tapettia ja lattia pitäisi kiinnittää paikoilleen.


Paljon on talossa puuhaa, ennenkuin se saadaan asumiskuntoon! Ensimmäiseksi täytyisi saada huoneisiin lattiat ja tapetit, jotta pääsisi sisustamaan.
---------------

Ostin alkukesästä jääkaapin nukkekotiin. En kuitenkaan ollut siihen ihan tyytyväinen, vaan halusin kokeilla hieman muokata sitä. Päätin vaihtaa kahvat. Vanhat olivat kuitenkin erittäin tiukasti kiinni ja ovet kärsivät melkoisesti irrotuksen yhteydessä. Maalasin ne siksi uudelleen valkoisella. Kahvoiksi otin napeista irrotetut osaset. Sen lisäksi liimasin jääkaapinoveen muistilappusen. Magneeteiksi muistilappuun kiinnitin puolikkaat nuppineulan päät.(Ja kyllä nuppineulan pään halkaiseminen suhteellisen siististi on erittäin hankalaa).
Tässä kuvat ennen ja jälkeen:
Ennen

Jälkeen
Olen ihan tyytyväinen, vaikka oviin jäikin hieman jälkiä ja vaurioita..

Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa; postista tuli lukemista! Nimittäin liityin nukkekotiyhdistykseen ja tämän vuoden jo ilmestyneet lehdet saapuivat perjantaina. Niissä riittää paljon mielenkiintoista lukemista, en ole vielä ehtinyt kuin selailemaan pikaisesti.

1 kommentti:

  1. Hello! I really like your dollhouse! It`s very big and cool! And awesome things! Btw im envious for you! So... is very interesting read your blog! Good luck! (btw more, you hsve very lovely cats in dollhouse!) Almost same than what i have in ppl! So... Not i have more than that Moi!! <3 <3

    VastaaPoista